• Expositie Lasse van den Dikkenberg
  • Expositie Lasse van den Dikkenberg

Expositie Lasse van den Dikkenberg

Lasse van den Dikkenberg (1993) maakt figuratief grafisch werk. Met zijn linosneden probeert hij politieke en maatschappelijke onderwerpen te belichten. Thema’s als de vluchtelingencrisis, bezetting, oorlog en mensenrechten komen veel terug. Naast deze meer politieke thema’s komen onderwerpen als dans en muziek ook veel terug in zijn werk. Grafische kunst ziet hij als ‘democratische kunst’. Doordat het namelijk in oplagen wordt gemaakt is grafische kunst vaak veel betaalbaarder dan bijvoorbeeld schilderijen. Hij vindt het belangrijk dat iedereen kunst kan kopen.

Sandra Westgeest, assemblagekunstenaar, maakt keverkastjes en stadsgezichten met Utrechts straatafval.
Met kevers en stadsgezichtjes moedigt ze aan de schoonheid te waarderen in het kleine, lokale, handgemaakte en ogenschijnlijk waardeloos materiaal. Haar werk helpt herinneren, om zo nu een dan een beetje "slower" te gaan.
En kunstenaar Ankie van Heertum maakt portretten van dames en heren met een knipoog naar de jaren twintig. Zij maakt de portretten van gerecycled hout dat zij in containers op straat vindt en van gesloopte meubelen.